Storage of Future – modular, smart cabinet

Program: Interreg V-A Magyarország-Horvátország Együttműködési Program 2014-2020
Projekt konstrukció rövid neve: B Light Scheme
Projekt konstrukció hosszú neve: A magyar-horvát határ mentén működő KKV-k együttműködésének finanszírozása
B Light scheme vezetőpartner: HAMAG BICRO, Croatian Agency for SMEs, Innovations and Investments (Horvátország)
Projekt rövid neve: Storage of Future – modular, smart cabinet
Projekt száma: HUHR/1602/2021-LPP4-013/B3
Projekt időszak: 2021. 06. 01 – 2022. 05. 31.
Projekt teljes költségvetése: 100% – 470 489,63 €
ERFA/Európai Regionális Fejlesztési Alap: 75% – 352 867,21 €
Partnerek:

Projekt honlap: https://www.sof-cabinet.com

A Program:

Az Interreg V-A Magyarország-Horvátország Együttműködési Program 2014-2020, B Light Scheme projekt konstrukció a hozzáadott értékkel rendelkező üzleti együttműködéseket támogatja a horvát-magyar határ mentén működő KKV-k esetében.

A projektről:

A projekt célja egy moduláris, egyedi gyártású, intelligens tárolószekrény kifejlesztése, amely automatikusan felismeri a személyt és a szekrénybe helyezett vagy onnan kivett termékeket/anyagokat.
A kitűzött cél elérése érdekében a projektpartnerek közösen fejlesztik ki az „SOF-szekrény" (Storage of Future ) szoftverét és hardverét, valamint szolgáltatást és támogatást nyújtanak az ügyfeleknek.
A SOF szekrény fő előnye, hogy könnyen adaptálható minden iparághoz/célhoz, és érintésmentes technológiával rendelkezik. A koronavírusos betegség megjelenésével megnőtt az igény az érintésmentes technológia iránt. A SOF szekrény RFID rendszeren alapul, és gyorsan reagál a koronavírus elleni intézkedések követelményeire. Az egyik fő intézkedés a közvetlen emberi érintkezés csökkentése.
A szekrény második innovatív jellemzője a modularitás (versenyelőny), mivel a piacon nem léteznek moduláris szekrények. Az ügyfél megvásárolhat egy szekrényt, amelyben szabályozhatja a szükséges rekeszek számát és méretét, további modulokat adhat hozzá a tárolási igényeknek megfelelően.
Az internetre való csatlakozási lehetőségnek köszönhetően minden ügyfél több szekrényt is összekapcsolhat, akár különböző épületekben vagy akár különböző kontinenseken lévő szekrényekről van szó. Külön ki kell emelni, hogy a COVID szabályozás szerint csökkenteni kell a közvetlen emberi érintkezést az árucsere során. Ezért ezt a kompakt szekrényt a raktári ellátási lánc menedzsment biztonsági láncszemeként tervezték.
Az üzleti ügyfelekhez való hozzájárulás a versenyképes árral kombinált kiváló minőségű termékben gyökerezik. Továbbá az ügyfelek előnye, ha a partner megbízható és rugalmas. A megbízhatóság elsősorban a megrendelések kézbesítésének képességében tükröződik, a rugalmasság pedig abban a képességben, hogy gyorsan reagáljon az ügyfelek változó igényeire.

Kedvezményezettek:

A vezető partner (Light Beneficiary 1/Light Kedvezményezett 1 – LB1) az O.M.T. d.o.o. egy horvátországi korlátolt felelősségű társaság, amely fémgyártással foglalkozik, és több mint két évtizede a megmunkálás területén tevékenykedik az egész Európai Unióban. A vállalatot 1997-ben alapították, az alapítók Ivan Sokač és Stanislav Vadas az igazgatók és egyedüli tulajdonosok, egyenként 50%-ban. Az alaptevékenység a NACE C gyártás, C25.6 - Fémek kezelése és bevonása; megmunkálás. A vállalat fő tevékenysége a gyártás, különösen a marás, esztergálás, köszörülés és lézeres jelölés. A gyártási program alapja a nyomdaipari alkatrészek, építőipari gépek, vonatok és tehervagonok, bányászati gépek és berendezések, autóipari gépek, gumigyártó gépek és hasonlók.
Az üzleti stratégia középtávon az üzem területének és gyártási kapacitásának növelésébe történő beruházás. A kapacitásnövelés mellett 8 fémipari mérnök felvételét tervezzük, és a bevételek 10-15%-os növelését. A vállalat alapítása óta folyamatosan beruház a termelés, az üzleti folyamatok, az alkalmazottak, az infrastruktúra és a berendezések fejlesztésébe és korszerűsítésébe, hogy a legmagasabb minőségű termékeket nyújthassa az ügyfelek számára. Ez a projekt illeszkedik a vállalat küldetésébe, hogy folyamatosan új és innovatív termékekbe fektessen be a versenyképesség javítása és a nemzetközi együttműködés szintjének növelése érdekében.

TAGnology Ltd. (Light Beneficiary 2/Light Kedvezményezett 2 – LB2) 2006-ban alakult mikrovállalkozásként, és az IT-szektorban tevékenykedő, fejlesztésorientált vállalat Horvátországban. Tudományos kíváncsiságával és innovációs szellemével a vállalat a rendszerintegrátorok területén az egyik vezető státuszt érte el, amely rugalmasan képes reagálni ügyfelei legösszetettebb igényeire is. A TAGnology Kft. tevékenységének fejlesztése és magja a rádiófrekvenciás azonosító megoldásokon (RFID) és az Ipar 4.0-n alapul. A TAGnology küldetése olyan alkalmazási területek új igényei, ahol az érintés nélküli azonosítás megkönnyítheti a mindennapi életet, és hatékonyan tervezheti a folyamatokat és műveleteket. A legtöbb megvalósított projekt az RFID-iparban valósult meg, különös tekintettel az intralogisztikára, a logisztikai folyamatokra és az automatikus azonosításra. Az ügyfelek számára az előny az egy kézből származó megoldás, amely magában foglalja a szoftver- és hardverfejlesztést, a gépészeti tervezést, a szerviz&támogatást és a teljes autonómiát a megvalósításban.

A TAGnology szolgáltatásai és szabványai a következők: a nap 24 órájában elérhető szakértői támogatás, speciálisan kifejlesztett eszközmenedzsment rendszerfelügyelettel a decentralizált hibaelemzéshez, szoftver- és hardverrendszer-támogatás, Ausztriában és Horvátországban elérhető szerviz, gondozás, karbantartás, javítóközpont, speciálisan kifejlesztett hatékony szabvány az érzékelési pontokon történő gyors karbantartás eléréséhez, magas minőségi szabvány, képzési központ, ISO szabványosított és tanúsított termékek, megoldások, tanúsított partnerségek kiváló minőségű gyártókkal világszerte.

Csejtei Fém-Vill Kft. (Light Beneficiary 3/Light Kedvezményezett 3 – LB3) 2000-ben alapította Csejtei József, egy 1984 óta Magyarországon működő magánvállalkozás jogutódjaként. A kezdetben kis lakatosműhelyből mára stabil kisvállalkozás lett, amely jelenleg 63 főt foglalkoztat. Fő profilunk a lemezmegmunkálás, valamint az energiaelosztó és vezérlő készülékek, különösen az elektromos elosztók fémszerkezeteinek egyedi és kisszériás gyártása; ezen túlmenően a dobozok szereléséhez szükséges alkatrészek gyártása, valamint réz- és alumínium sínek gyártása. A vállalat fő tevékenysége a CNC lemezfeldolgozás komplex szolgáltatásokkal: CNC lyukasztás, CNC lézervágás, CNC hajlítás és robot, hajlítás, különböző hegesztések: pont, MIG, TIG. Részegységek összeállítása: szegecselés, menetvágás, PEM sajtolás. Porfestés nagy kapacitású szállítószalagos festősorral. Teljes összeszerelési képesség szekrények, állványok és doboz méretű egységek számára.


 

Ajánlatkérések a projekthez

Hírek